Ggranvik.no U t   p å   T u r
Prekestolen aka Preikestolen, Forsand
Ggranvik.no >  Ut på Tur >  Prekestolen
  Fullskjerm-kart Klikk på plusstegnet oppe til høyre i kartet for å velge kartlag
Turmål: Prekestolen 604 moh Distanse: 7,9 km totalt med den viste runden Høydeforskjell: 322 m
Atkomst: Ferge fra Fiskepiren i Stavanger til Tau, deretter buss (fra mai til september) til Preikestolhytta. Fergeselskapet (Tide) selger Prekestolen-billett ombord som dekker både ferge og buss tur-retur. Det er imidlertid et selskap til som driver samme bussrute, som også korresponderer med fergen, men med andre rutetider, så det kan lønne seg å sjekke hvilke tider som passer best for en.
Prekestolen er en av Norges største turistattraksjoner, med over 100.000 besøkende årlig, så dette er ikke turen for å gå alene og nyte naturens ro og stillhet... Men det er et spektakulært stykke Norge, og vel verdt turen. Det siste stykket er det to alternative ruter, hvorav den nordligste er den desidert mest trafikkerte. Den sørligste stien går over fjellet (ganske bratt ned på fjordsiden), og hvis man her tar en avstikker ut på toppen like ovenfor Prekestolen, får man en flott utsikt ned mot denne. Flere artikler om Prekestolen finnes på Ut.no, bl.a: Turforslag, Turmål og Rutebeskrivelse.


Klikk på et bilde for å se det i større format.
gag290_8854.jpg
Prekestolen, eller Preikestolen som det heter på det offisielle norgeskartet
gag290_8860.jpg
Mye folk, selv på en ganske grå og regnfull lørdag i slutten av august
gag290_8864.jpg
Periodevis tåke / lave skyer som drev forbi denne dagen
gag290_8877.jpg
Prekestolen sett fra berget ovenfor, en liten avstikker fra fjellstien, den en av de to alternative rutene det siste stykket

© 2011 Geir A Granviken    postggranvik.no
Kode for sporvisning på Norgeskartet ved Atle Frenvik Sveen.  Tillegg: Lightbox2, Proj4js